Geschiedenis


2006

Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum wordt onze huidige studio ruimte geheel verbouwd en uitgebreid naar 36m≤. In deze ruimte wordt een geheel nieuwe professionele studio unit geplaatst met een nieuw mengpaneel, nieuwe CD spelers en wordt de studio voorzien van een internetaansluiting.


2004

Op internet heeft Radio Delta nu zijn eigen domeinnaam http://www.huisomroepradiodelta.nl.


2000

Op 1 maart komt het Rozenoord te Sluis erbij. Vanaf dat moment werd Radio Delta de Huisomroep in West-Zeeuwsch Vlaanderen! Er is een uitwisseling van banden tussen Radio de Honte uit Terneuzen en Radio Delta, Radio Delta draait namelijk de programma's Uit de Oude Doos & Hollandse Groeven van Radio de Honte; van onze huisomroep draaien zij het Geestelijk en Licht Klassieke programma. De uitzendingen worden van te voren opgenomen en betreffende het Verzoekplatenprogramma max. 2x per maand Live op Lokatie uitgezonden. Radio Delta is de Huisomroep in en van West-Zeeuwsch Vlaanderen met per week ongeveer 20 uur uitzendingen die dankzij zo'n 35 vrijwilligers nog steeds kan uitzenden!


1999

Sinds juli 1999 is Radio Delta ook op het Internet te vinden. Op onze website is alle informatie te vinden over de programmering, het ontstaan van Radio Delta en de toekomst visie. Ook is deze Omroeper via Internet te lezen. Met dit snelle medium willen wij, net als onze collega huisomroepen in Nederland, alle geÔntresseerden in huisomroepen voorzien van informatie. Indien u in de mogelijkheid bent om met uw PC Internet te bezoeken, komt u dan eens langs op de website van Radio Delta, deze is te vinden op: http://www.huisomroepradiodelta.nl/ De website van Radio Delta, welke is gemaakt door onze medewerker Tim Hoek, is ook te vinden via de website van de VHN.


1998

Radio Delta huist nu in haar 3e studio, de eerste en de tweede waren in het vroegere zustersflatje, waar nu het appartementencomplex staat, naast het Antoniusziekenhuis. Onze derde studio bevindt zich nu op de vijfde verdieping van het ziekenhuis.


1996

1 oktober 1996 verzorgingstehuis de Burght te Oostburg, in Breskens Verzorgingstehuis Ter Schelde en Huize Emmaus te IJzendijke erbij als luisteraars.


1990

Radio verhuist naar haar nieuwe studio in het vroegere zustersflatje. De ruimte van de studio is verdubbeld naar bijna 80 vierkante meter.


1988

Radio Delta krijgt video-apparatuur aangeboden, en begint met opnames van video. Het project is later gestaakt vanwege een tekort aan vrijwilligers.


1982

In 1982 werden er voor het eerst uitzendingen opgenomen op band en voor het Antonius Ziekenhuis en Verpleeghuis de Stelle handmatig gestart en afgedraaid.


1981

Ergens tussen Januari/Februari waren twee groepjes, allen werkend bij het Antonius Ziekenhuis te Oostburg, onafhankelijk van elkaar bezig om plannen op papier te zetten om tot een ziekenomroep te komen. Deze groepjes waren als eerste: Nelleke Daansen en Caroline van Hyffe, beiden werkend op de bezigheidstherapie.

De tweede groep bestond uit: Donald de Betue (Administratief Medewerker), Riny Verhulst (Centrale Steralisatie) en Kees de Ruiter (Technische Dienst). Donald en Riny hadden al eerder een poging gedaan om tot een ziekenomroep te komen, maar dat was toen niet doorgegaan. Later kwam Kees erbij. Om wat meer mensen bij elkaar te krijgen vroeg Donald aan Nelleke: 'Is dat niet iets voor jou, een ziekenomroep?' 'Ja,' was het antwoord van Nelleke. 'Ik ben al 's bij de directie geweest en ik heb als globale begroting zo'n f5000,- genoemd.' Na dit voorval zijn de vijf bij elkaar gaan zitten en zo is het gekomen! De eerste officiŽle bijeenkomst was op 19 maart 1981. Na wat bijeenkomsten kwam er een bespreking met de directies van de Stelle en het Antonius Ziekenhuis, waarbij alle plannen bekend gemaakt werden en verdedigd. Om kort te zijn gingen de direkties in principe akkoord, maar gaven de vijf de opdracht: 'Zet alles op papier en maak een begroting!' Dit was niet tegen dovemansoren gezegd, dus als een idioot aan het werk en na ongeveer 2 maanden 'arbeid' was het zover. Aan apparatuur werd er zo'n f10.000,- besteed en tientallen meters kabels moesten er in het ziekenhuis en De Stelle getrokken worden voor de verbindingen. Onze eerste studio bestond uit een Eela S100 mengpaneeltje, twee Technics SL 1210 MKII snelstart-draaitafels, 2 B77 en 4 A77 Revox SpoelBandrecorders waarvan er drie voor het afspelen van overgenomen platen dienden. Na de bouw van een studio, zond Radio Delta zijn eerste uitzending uit op 31 oktober 1981. Dat was het toen nog twee uur durende Verzoekplatenprogramma.